CSR Productinformatie | De jeansspecialist | Jeans Centre

Wij vinden het belangrijk om aan de toekomst te denken en te werken. Naast de onderstaande 'There for the planet'-campagnes werken wij ook dagelijks aan onze maatschappelijke verantwoording. Wil je meer lezen over hoe Jeans Centre maatschappelijk verantwoordt onderneemt (MVO)? Lees dan hier verder.

Veel van onze producten die in de winkel liggen bevatten duurzamere materialen, zoals organisch katoen, Livaeco, Lenzing Ecovero, Tencel Modal, post-consumer recyclet of andere gerecyclede garens en/of zijn behandelt met een duurzamere wassing. Ons flagship merk Garcia maakt gebruik van duurzamer katoen via Better Cotton. Better Cotton is een initiatief dat zich wereldwijd inzet voor betere omstandigheden in de katoenindustrie. Better Cotton is afkomstig via een system van Mass Balance en is niet fysiek terug te leiden naar eindproducten. Kijk op: bettercotton.org/massbalance voor meer details.

Het Better Cotton Initiative (BCI) leidt boeren op om water efficiënt te gebruiken, te zorgen voor de gezondheid van de bodem en natuurlijke habitats, het gebruik van de meest schadelijke chemicaliën te verminderen en de principes van waardig werk te implementeren.

Bij de productinformatie op onze website staan deze kenmerken beschreven, zodat consumenten een bewuste keuze kunnen maken. Ook bevatten de artikelen in de winkels onze MVO-hangtags, die exact beschrijven wat voor materiaal erin verwerkt zit. 

• Was je jeans niet te vaak. Dat is beter voor het milieu én je jeans. Gebruik in plaats daarvan regelmatig een biologisch afbreekbare spray die je jeans verfrist, hervormt en doet herleven zonder te wassen.

• Wees lief voor je kleding, dan gaat het langer mee. Rits en knoop kleding voor elke wasbeurt dicht, zodat het andere items niet beschadigd.

• Was je kleding op 40 graden in plaats van op 60 graden, dat scheelt ongeveer 1/3 aan energie.

• Kies zoveel mogelijk voor wasmiddelen met een ecolabel. Deze bevatten plantaardige ingrediënten en zijn vrij van schadelijke chemicaliën, zoals synthetische kleurstoffen, glansmiddelen en chloorhoudende bleekmiddelen.

• Hang je kleding op in plaats van het in de droger te stoppen. Goed voor de kleur én voor je energierekening.

• Hang jeans ondersteboven aan de waslijn. Zo gebruik je de zwaartekracht om ‘m glad te krijgen en bespaar je jezelf een strijkbeurt.

Wil je meer lezen over over hoe Jeans Centre maatschappelijk verantwoordt onderneemt? Lees dan hier verder.

Social network icon
Social network icon
Social network icon
Social network icon
jc nieuwsbrief