Logo
Single Banner Image Mobile

Bij Jeans Centre zijn we niet alleen ‘There for You’, maar ook ‘There for the Planet’. We doen er alles aan om onze ambities te laten slagen. Van biologisch katoen tot gerecycled garen. En van groene energie tot fairtrade coffee en LED lampen in onze winkels. En ook al hebben we nog een lange weg te gaan, samen kunnen we écht een verschil maken. Wij doen ons uiterste best. Doe je mee? Lees hieronder meer over de de stappen die we tot nu toe hebben gemaakt:

DO GOOD 
Bij J.O.G. Groep zijn we ons bewust van het feit dat de mode-industrie een aanzienlijke impact heeft op mens en milieu. Daarom hanteren we de zogeheten Code of Conduct’. We vragen al onze leveranciers en partners om ons te steunen in in onze weg naar zo duurzaam mogelijk handelen. En net als ons te werken volgens de sociale, milieu-, veiligheids- en dierenwelzijnsnormen in deze Gedragscode.

Lees hier meer over de Code of Conduct en hier over de Gedragscode.

WASTE NO MORE
In de nieuwe circulaire economie is afval de nieuwe grondstof. Daarom zijn onze tassen, verzendzakken en dozen FSC gecertificeerd en gemaakt van gerecycled papier en 80% gerecycled plastic. Verder drukken we onze flyers en posters CO2 neutraal, met inkt op waterbasis. Ook hebben we de CSR/duurzame kenmerken op onze verpakkingen vergroot en meer onder de aandacht gebracht, zodat de consument weet dat de producten recyclet en recyclebaar zijn. Hergebruik van materialen draagt namelijk bij aan een circulaire economie.

Lees hier meer over de FSC.

BE BETTER TOGETHER
Bij J.O.G. Groep zijn we ons bewust van het feit dat de mode-industrie een aanzienlijke impact heeft op mens en milieu. Daarom hanteren we de zogeheten ‘Code of Conduct’. We vragen al onze leveranciers en partners om ons te steunen in onze weg naar zo verantwoord mogelijk handelen. En net als ons te werken volgens de sociale, milieu-, veiligheids- en dierenwelzijnsnormen. Sinds 2013 is de J.O.G. Groep aangesloten bij het Amfori Business Social Compliance Initiative, oftewel BSCI. Het Business Social Compliance Initiative (BSCI) is een initiatief van bedrijven die zich inzetten voor betere arbeidsomstandigheden in hun wereldwijde toeleveringsketen. BSCI biedt een gemeenschappelijke gedragscode en een stappenplan aan bedrijven dat op alle sectoren van productielanden van toepassing is. Via AMFORI BSCI worden workshops en (online) trainingen aangeboden om betrokken partijen meer kennis te geven over de verschillende thema's.  Sinds 2023 is de J.O.G. Groep ook aangesloten bij Amfori Business Environmental Performance Initiative (BEPI), dit is een bedrijfsgerichte service die wordt aangeboden door amfori voor retailers, importeurs en merken die zich inzetten voor het verbeteren van de milieuprestaties bij het bevoorraden van fabrieken en boerderijen over de hele wereld. BEPI biedt een praktisch raamwerk dat alle productsectoren in alle landen kan ondersteunen bij het verminderen van hun milieu-impact, bedrijfsrisico's en kosten door verbeterde milieupraktijken. Het verduurzamen van de kledingindustrie kunnen we niet alleen. Vandaar dat JC, het "Convenant Duurzame Kleding & Textiel" in het verleden heeft ondertekend. In dit convenant staan afspraken die brancheorganisaties, vakbonden, kritische organisaties en de Rijksoverheid maakten over zaken als betere arbeidsomstandigheden en milieuvraagstukken. Zo zorgen we samen voor veel meer positieve impact. 

Lees hier meer over de Code of Conduct en hier over het Convenant Duurzame Kleding & Textiel.

LET´S GO GREEN 
Jeans Centre wil zorgdragen voor een meer duurzame planeet. Het klimaat verandert omdat de temperatuur op aarde stijgt. De opwarming van de aarde is niet te stoppen, maar zal wel vertragen als we wereldwijd de CO2-uitstoot verminderen. In samenwerking met Climate Neutral Group hebben we onze CO2-impact voor 2018 en 2019 berekend en gemeten en bespreken we hoe we onze CO2-uitstoot kunnen verminderen.  Per 1-1-2020 nemen wij groene (wind)stroom uit Europa af. Met Garanties van Oorsprong kunnen we de herkomst van de duurzamer geproduceerde energie aantonen. De overgang van grijze (fossiele) stroom naar groene stroom gebeurt in samenwerking met De Energiespecialist.

Lees hier meer over de Climate Neutral Group, de Garanties van Oorsprong en de samenwerking met De Energiespecialist.

DUURZAMERE WINKELINRICHTING
In 2022 zijn wij gestart met winkelinrichting met duurzame meubels in Leidschendam, die grotendeels kunnen worden hergebruikt. Begin 2023 rollen wij ons nieuwste winkelconcept uit naar Delft, waarbij de winkel zo veel mogelijk circulair wordt. In al onze laatste conceptstores hebben wij alle traditionele verlichting vervangen voor ledverlichting. Ook werken wij in vrijwel alle winkels met tijdschakelaars waardoor de airco en verwarming niet tegelijk aanstaan en ’s nachts worden uitgeschakeld. En bij alle nieuwe winkels wordt er gekeken naar energiebesparende maatregelen. Zo zijn wij in Assen en Roermond bijvoorbeeld inmiddels van het gas af.
JUST BE FAIR 
Eerlijk is eerlijk. Een kopje koffie tijdens het shoppen hoort er bij. Daarom schenken we in onze JC winkels koffie van Peeze. Alle koffie heeft het Fairtrade-keurmerk, het BIO-keurmerk of het Rainforest Alliance-keurmerk, de koffiecups zijn biobased en (industrieel) composteerbaar en ze werken toe naar een leefbaar inkomen voor koffieboeren. En, ook niet onbelangrijk, het is ook gewoon heel erg lekker.

Lees hier meer over Peeze.

LOGISTIEK
In onze magazijnen gebruiken we nieuwe wikkelmachines, hiermee veroorzaken we veel minder plastic afval. Om precies te zijn 30% - 40% minder. De heftrucks en de stapelaar in alle JOG magazijnen rijden op elektriciteit i.p.v. op vervuilende brandstoffen benzine of diesel. 
KASSABONNEN
In 2022 is er een begin gemaakt met digitale kassabonnen in onze store in Venray. Zo draagt de klant bij aan behoud van natuurlijke hulpbronnen en voorkomen wij papierverspilling. Inmiddels staat begin mei 2023 de teller op 27.250 bonnen. Ons projectteam onderzoekt verdere digitalisering van formulieren van online orders. 
VERVOERSBEWEGING
Om het aantal vervoersbewegingen te minderen, en onze uitstoot van transport te reduceren zijn wij in 2022 gestart met 10 winkels waarbij we minder vaak gaan aanleveren. Namelijk één keer per week in plaats twee of drie keer. Dit doen we door middel van Chain Balance, een programma dat prognosticeert wat elke winkel aan voorraad nodig heeft. Daarnaast worden al onze artikelen voor B2C verstuurd met DHL Go Green. De pakketbezorging is CO2 neutraal, wat inhoudt dat de uitstoot van broeikasgassen door transport en logistiek wordt gecompenseerd door klimaatbeschermingsprojecten. 

Wil je meer lezen over CSR - Productinformatie? Lees dan hier verder.

Op verzoek kan ondersteunende documentatie worden verstrekt betreffende dit onderwerp.

Social network icon
Social network icon
Social network icon
Social network icon
jc nieuwsbrief

OVER JEANS CENTRE

ADVIES & SERVICE

JC FRIENDS

WERKEN BIJ JEANS CENTRE