Menu
WINKELMAND
0
0.-
INLOGGEN
ZOEK WINKEL

Shop nu in onze SALE met korting TOT 70% | Shop Dames - Heren - Meisjes - Jongens

Maattabel voor dames-, heren-, meisjes- en jongenskleding van Jeans Centre | Jeans Centre

MAATTABEL JEANS EN MODE

Twijfel je over welke kledingmaat je hebt? Jeans Centre helpt je bij het vinden van de juiste kledingmaat! Gebruik onze maattabellen voor heren, dames en kinderen om de juiste maat om te rekenen. Meet hiervoor je borstomvang, taille, heupomvang en binnenbeen op. Dit kun je het beste via een meetlint door iemand anders laten opmeten. Vergeet niet alle afmetingen in centimeters op te meten.

HEREN

Instructies voor het meten van alle maten voor heren. Alle maten moeten direct op het lichaam worden gemeten:
A. Borst - Meet je borst op het breedste punt
B. Taille - Meet je taille op het smalste punt
C. Lage heup - Meet je lage heupmaat waar je heupen het breedst zijn
D. Binnenbeen - Meet vanaf het kruis tot aan de vloer

Maattabel heren bovenkleding
Deze maattabel kan gebruikt worden om kledingmaten om te rekenen voor heren bovenkleding. Denk hierbij aan: t-shirts, polo’s, overhemden. hoodies, truien, vesten, jassen en meer.

Maattabel heren broeken

DAMES

Instructies voor het meten van alle maten voor dames. Let op, alle maten moeten direct op het lichaam worden gemeten:

  1. Borstomvang - Meet je borstmaat daar waar de borsten het grootst zijn, terwijl je een passende bh draagt.
  2. Taille - Meet je taille op het smalste punt.
  3. Heupomvang - Meet je heupen daar waar ze het breedst zijn.
  4. De binnenbeenlengte meet je vanaf het kruis tot aan de vloer

Maattabel dames kleding
Deze maattabel kan gebruikt worden om kledingmaten om te rekenen voor dames kleding. Denk hierbij aan: t-shirts, jurken, blouses, truien, vesten, jassen en meer.

Maattabel jeans dames
Gebruik ons matentabel voor dames om de juiste jeansmaat om te rekenen. Hieronder vallen ook broeken, rokken & shorts.

TEENS & KIDS

Maattabel kinderen & teens
Het meten van alle maten voor kinderen en teens gaat via de leeftijd (in jaren). Deze maattabellen zijn slechts een richtlijn. Twijfel je over jouw maat? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Maattabel meisjes en jongens
Deze maattabel kan gebruikt worden om kledingmaten om te rekenen voor jongens- en meisjeskleding van 1 t/m 16 jaar. Denk hierbij aan: jeans, t-shirts, vesten, jassen en meer.

Veelgestelde vragen

Welke maat jeans heb ik?

De jeansmaat kun je berekenen door je taille, heupomvang en binnenbeen afmetingen op te meten. Gebruik hiervoor de maattabel van Jeans Centre om je jeansmaat te berekenen.

Welke maat broek heb ik?

De broekmaat bereken je door je taille, heupomvang en binnenbeen afmetingen op te meten. Gebruik de maattabel van Jeans Centre om je broekmaat om te rekenen.

Welke maat korte broek heb ik?

Het opmeten van een korte broek maat gaat hetzelfde als bij jeans en broeken. Via je taillemaat, heupomvang en binnenbeen afmetingen kun je jouw korte broek maat berekenen. Gebruik hiervoor de maattabel van Jeans Centre.

Hoe werken jeans maten?

Jeansmaten worden weergegeven in inches. Het eerste cijfer is de taillemaat en het tweede cijfer de lengtemaat. Door je taille, heupomvang en binnenbeen op te meten kun je via de maattabel van Jeans Centre je jeansmaat berekenen.

Wat is mijn kleding maat?

Kledingstukken worden beginnen vaak bij XS en gaan tot XXL. Om te achterhalen wat je kledingmaat is, meet je simpelweg de taille, heupomvang en borstomvang op. Bereken vervolgens je kledingmaat via de maattabel van Jeans Centre. 

Hoeveel kilo is een kledingmaat?
Een kledingmaat is gemiddeld 5 kilo aan lichaamsgewicht, echter kan dit sterk verschillen per persoon. Geslacht, lichaamsbouw en leeftijd spelen hier een belangrijke rol in.


OVER JEANS CENTRE