Logo
Kledingadvies voor elk lichaamstype | Jeans Centre

In welke kleding komt mijn figuur het best tot zijn recht?

Ieder lichaam is mooi zoals hij is! Een vraag waar veel vrouwen mee worstelen is : ‘Welke kleding past bij mij? ‘. Met een paar simpele styling trucjes kun jij gemakkelijk jouw sterke punten extra benadrukken en jouw mindere punten beter laten uitkomen. In dit artikel geven wij jou kleding tips over welke kleding het best bij jouw figuur past!

Kledingadvies voor een appelfiguur

Heb jij een voller bovenlijf, dunnere benen en weinig taille? Dan heb jij een appelfiguur! Laat jouw lichaam nóg mooier uitkomen door je benen te accentueren en een taille te creëren. Kies bijvoorbeeld voor een jeans met een bootcut of een broek met een printje. Laat je benen langer lijken door er een paar goede flinke hakken onder te dragen. Een taille creëer je gemakkelijk door een top met V-hals te combineren met een aangesloten jasje. Deze combinatie staat ook nog eens super vrouwelijk!

Kledingadvies voor een peerfiguur

Ben jij smaller van boven en voller van onder? Dan ben jij gezegend met een peerfiguur! Ons kledingadvies is om de nadruk op het bovenlichaam te leggen zodat je een mooie verhouding creëert. Benadruk je bovenlichaam door bijvoorbeeld tops in felle kleuren en opvallende prints te dragen. Het dragen van meerdere laagjes brengt jouw bovenlichaam ook beter naar voren. Combineer bijvoorbeeld een goed passende top met een mooie blazer.

Kledingadvies voor een zandloperfiguur

Heb jij mooie rondingen en een slanke taille? Dan heb jij een zandloperfiguur! Vrouwen met een zandloperfiguur kunnen qua kleding veel hebben. Laat je lichaam nóg beter uitkomen door je slanke taille te accentueren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een riem om je taille te dragen. Met een high waist skinny jeans laat jij jouw zandloperfiguur het best tot zijn recht komen. Maar ook een slankmakende jurk staat ook erg mooi bij een zandloperfiguur! Ga bij voorkeur voor een midi lengte.

Kledingadvies voor een recht figuur

Heb jij een gelijke omvang van je schouders, taille en heupen maar relatief weinig taille? Dan heb jij een recht figuur! Met een recht figuur kun je qua kleding vele kanten op! Een recht figuur laat je nog beter uitkomen door vrouwelijke rondingen en een taille te creëren. Kies bijvoorbeeld voor getailleerde tops om jouw taille extra te accentueren. Met een recht figuur kom jij goed weg met een boyfriend fit jeans. Sla de onderkant een keer om of kies voor een cropped model.

Kledingadvies voor een omgekeerde peerfiguur

Als omgekeerde peer heb jij een getraind/atletisch lichaam. Je bent slank of zelfs gespierd, hebt rechte heupen maar brede schouders.

Probeer met dit figuur de focus op je mooie benen te leggen. Ga voor een lage jeans met een opvallende (lichte) wassing of details. Een skinny jeans, slim fit of boyfriend jeans staat jou goed!

Probeer tops met accenten op de schouders te vermijden en kies vaker voor een ronde hals. Voor over de top raden wij een stoer jasje of vest aan. Als je liever voor een blouse gaat kies dan voor een lang model zonder te druk dessin.

Kledingadvies voor een aardbeifiguur

Heb jij een mooie volle boezem, volle schouders en slanke benen? Dan heb jij een aardbei figuur! Ondanks dat jij prima kan wegkomen met een laag uitgesneden top willen wij jou adviseren de accenten ook op de benen te leggen zodat jouw lichaam mooi in verhouding is.

Een skinny jeans kan jij beter inruilen voor een straight fit of een wide fit, en dan het liefst met een lichte wassing. Of ga voor een broek met een all-over printje maar hou de bovenkant wat rustiger qua dessins. Een mooie getailleerde top die langs het lichaam valt staat jou goed!

Hopelijk heb je met bovenstaande tips wat extra inspiratie gekregen om jouw figuur nog beter tot zijn recht te laten komen! Natuurlijk zijn dit alleen maar richtlijnen. Het belangrijkste is dat jij je lekker en comfortabel voelt in de kleding die je draagt!

Vind je het leuk om nog meer advies te lezen? Kijk dan eens op ons inspiratie blog, of lees het artikel over de perfecte jeans wassing voor jouw figuur.

Social network icon
Social network icon
Social network icon
Social network icon
jc nieuwsbrief

OVER JEANS CENTRE

ADVIES & SERVICE

JC FRIENDS

WERKEN BIJ JEANS CENTRE