Skip to content Skip to navigation

Welke features heeft jouw jeans

De speciale kenmerken van een jeans maken deze herkenbaar. Deze kenmerken noemen wij features. De features zijn merk specifieke kenmerken, die een jeans extra beleving geven! Soms kun door de features precies zien van welk merk een jeans is! De jeansmerken Garcia Jeans en Wrangler hebben van deze speciale features, deze staan hieronder beschreven. Nu weet jij precies hoe je een jeans van deze merken kunt herkennen.

Garcia Jeans features

Elke Jeans van Garcia Jeans heeft een aantal kenmerken die je bij elke Garcia Jeans terug vindt.

 • ITALIAN COLOURS

  Aan de binnenkant van de broekspijp en in de waistband.

 • canvas label

  Binnen de jeans.

 • leren label

  Klein leren label op de rechter achterzak.

 • Attitude pocket

  Elke women Jeans heeft een ‘attitude pocket’, een klein zakje bij de rechter achterzak waar je je duim in kunt doen zodat je gelijk een ‘sexy attitude’ krijgt.

Italian colours Canvas Label Leren Label Attitude pocket

Wrangler features

Benieuwd aan welke 7 features je een Wrangler jeans kunt herkennen? Dit zijn de 7 “Wrangler Icons”.

 • Platte Rivets

  Ook wel klinknagels genoemd, helpen je om je jeans heel te houden op punten waar veel spanning staat. Omdat de rivets ook krassen kunnen veroorzaken op bijvoorbeeld banken, autostoelen of motorzadels heeft Wrangler ervoor gekozen om deze plat te maken.

 • Horloge zakje

  In de begindagen van Wrangler werd meesterkleermaker Ben Lichtenstein gevraagd een collectie overhemden, jeans en jacks te ontwerpen.

  Eén van de initiatieven van deze ‘Rodeo Ben’ was het hoge horlogezakje. Dit is dieper dan bij de meeste andere jeans en wordt bovendien bij de broekband veilig afgesloten door de riem. De speciale ‘Rodeo Ben-stiksteek’ geeft het horlogezakje zijn ergonomische vorm.

 • Kapnaden

  Omgevouwen randen stof bij de naden zijn een kenmerk van jeanskleding, maar bij Wrangler zijn ze ook functioneel. Een naar beneden gerichte rand in het jukstuk (stuk boven de achterzakken) houdt je portemonnee veilig op zijn plek.

 • Riemlussen

  De eerste Wrangler-jeans, de 11MW, kwam in 1947 op de markt met zeven riemlussen. Bij andere jeans zijn dit er vaak 5 of 6. Maar met 7 lussen blijft de broek perfect op zijn plek zitten met 7 lussen.

 • Gestikte W

  De in 1947 geïntroduceerde ‘W’ is een jeansbrandmerk. Wrangler’s jeans hebben twee gestikte W’s, één op elke achterzak. Samen staan ze voor Western Wear.

 • Touwlogo

  Wrangler’s karakteristieke touwlogo is een van bekendste denimiconen. Het touw staat symbool voor actie. Wrangle jeans worden gemaakt voor buiten bezig zijn, voor bewegingsvrijheid, voor overleven op eigen kunnen. Het touw verwijst naar Wrangler’s positie als het originele Amerikaanse outdoor denimmerk.

platte rivets horloge zakje Kapnaden Riemlussen