Menu
WINKELMAND
0
0.-
INLOGGEN
ZOEK WINKEL

Shop nu in onze MID SEASON SALE met korting TOT 50% | Shop Dames - Heren - Meisjes - Jongens

JEANS CENTRE - THERE FOR THE PLANET

Bij JC zijn we niet alleen ‘there for you’, maar ook ‘there for the planet’. We doen er alles aan om onze ambities te laten slagen. Van biologisch katoen tot gerecycled garen. En van groene energie tot fairtrade coffee en LED lampen in onze winkels. En ook al hebben we nog een lange weg te gaan, samen kunnen we écht een verschil maken. Wij doen ons uiterste best. Doe je mee? Lees hieronder meer over de de stappen die we tot nu toe hebben gemaakt:

DO GOOD 

Bij J.O.G. Groep zijn we ons bewust van het feit dat de mode-industrie een aanzienlijke impact heeft op mens en milieu. Daarom hanteren we de zogeheten ‘Code of Conduct’. We vragen al onze leveranciers en partners om ons te steunen in in onze weg naar zo duurzaam mogelijk handelen. En net als ons te werken volgens de sociale, milieu-, veiligheids- en dierenwelzijnsnormen in deze Gedragscode.

JUST BE FAIR 

Eerlijk is eerlijk. Een kopje koffie tijdens het shoppen hoort er bij. Daarom schenken we in onze JC winkels koffie van Peeze. Alle koffie heeft het Fairtrade-keurmerk, het BIO-keurmerk of het Rainforest Alliance-keurmerk, de koffiecups zijn biobased en (industrieel) composteerbaar en ze werken toe naar een leefbaar inkomen voor koffieboeren. En, ook niet onbelangrijk, het is ook gewoon heel erg lekker.

WASTE NO MORE 

In de nieuwe circulaire economie is afval de nieuwe grondstof. Daarom zijn onze tassen, verzendzakken en dozen FSC gecertificeerd en gemaakt van gerecycled papier en 80% gerecycled plastic. Verder drukken we onze flyers en posters CO2 neutraal, met inkt op waterbasis.

BE BETTER TOGETHER

Het verduurzamen van de kledingindustrie kunnen we niet alleen. Vandaar dat JC, het "Convenant Duurzame Kleding & Textiel" heeft ondertekend. In dit convenant staan afspraken die brancheorganisaties, vakbonden, kritische organisaties en de Rijksoverheid maakten over zaken als betere arbeidsomstandigheden en milieuvraagstukken. Zo zorgen we samen voor veel meer positieve impact. 

Daarnaast is sinds 2013 J.O.G. Groep aangesloten bij het Amfori Business Social Compliance Initiative, oftewel BSCI. Het Business Social Compliance Initiative (BSCI) is een initiatief van bedrijven die zich inzetten voor betere arbeidsomstandigheden in hun wereldwijde toeleveringsketen. BSCI biedt een gemeenschappelijke gedragscode en een stappenplan aan bedrijven dat op alle sectoren van productielanden van toepassing is. Via AMFORI BSCI worden workshops en (online) trainingen aangeboden om betrokken partijen meer kennis te geven over de verschillende thema's.

LET´S GO GREEN

Jeans Centre wil zorgdragen voor een meer duurzame planeet. Het klimaat verandert omdat de temperatuur op aarde stijgt. De opwarming van de aarde is niet te stoppen, maar zal wel vertragen als we wereldwijd de CO2-uitstoot verminderen. In samenwerking met Climate Neutral Group hebben we onze CO2-impact voor 2018 en 2019 berekend en gemeten en bespreken we hoe we onze CO2-uitstoot kunnen verminderen. 

Per 1-1-2020 nemen wij groene (wind)stroom uit Europa af. Met Garanties van Oorsprong kunnen we de herkomst van de duurzamer geproduceerde energie aantonen. De overgang van grijze (fossiele) stroom naar groene stroom gebeurt in samenwerking met De Energiespecialist.

BE PURE

Ons flagship merk Garcia maakt gebruik van duurzamer katoen via Better Cotton. Better Cotton is een initiatief dat zich wereldwijd inzet voor betere omstandigheden in de katoenindustrie. Better Cotton is afkomstig via een system van Mass Balance en is niet fysiek terug te leiden naar eindproducten. Kijk op: bettercotton.org/massbalance voor meer details.

Het Better Cotton Initiative (BCI) leidt boeren op om water efficiënt te gebruiken, te zorgen voor de gezondheid van de bodem en natuurlijke habitats, het gebruik van de meest schadelijke chemicaliën te verminderen en de principes van waardig werk te implementeren.

Op verzoek kan ondersteunende documentatie worden verstrekt betreffende dit onderwerp.


OVER JEANS CENTRE