Skip to content Skip to navigation

 
 
 

 

Jeans Centre lanceerde samen met het Leger des Heils op Wereld Vluchtelingendag het project ‘Refujeans’ Het doel: zo veel mogelijk tweedehands spijkerbroeken inzamelen voor vluchtelingen in Nederland. En dat is ons gelukt: in totaal zijn er 5704 spijkerbroeken opgehaald. Wat een geweldig aantal! We willen je bedanken voor het doneren van jouw vergeten jeans. Zonder jou hadden we nooit zoveel vluchtelingen kunnen helpen.

Afgelopen jaren is er een grote toestroom aan vluchtelingen naar Nederland. Zij hebben alles achtergelaten in hun thuisland en komen ons land binnen met enkel de kleding die zij op dat moment aan hebben.

Waarom wilden we jouw vergeten spijkerbroek?
Het Leger des Heils zamelt al jaren kleding in. Zij hebben gemerkt dat er in de kledingzakken altijd relatief weinig jeans zit. Jeans is namelijk een tijdloos en duurzaam product, waar veel behoefte aan is. Vandaar dat wij de handen in een hadden gestoken met het Leger des Heils om zoveel mogelijk jeans in te zamelen.

Wat gebeurt er nu met jouw gedoneerde jeans?
De ingezamelde spijkerbroeken worden door het Leger des Heils verdeeld onder asielzoekerscentra door heel Nederland. Zijn de vluchtelingen in Nederland voorzien van een nieuwe jeans? Dan zorgt het Leger des Heils ervoor dat de spijkerbroeken naar de vluchtelingenkampen in Calais gaan. Ook heeft het Leger des Heils besloten jeans naar Sint Maarten te sturen. Vanwege orkaan Irma hebben veel bewoners helemaal niets meer.

Je kunt nog steeds je oude spijkerbroek inleveren. Dit kan in een Reshare store of een inleverpunt van het Leger des Heils.

> Lees meer over RESHARE