Skip to content Skip to navigation

Retourneren / Ruilen

Wil je een artikel retourneren of ruilen? Dat mag zonder opgaaf van reden. Je hebt een zichttermijn van 30 dagen. Deze termijn gaat in op de dag dat je de artikelen in je bezit hebt gekregen. Bij jouw bestelling zit ook een retour- en ruilformulier. Als je deze volledig invult kun je deze gratis afgeven bij een DHL punt.

Hieronder staan de meest gestelde vragen met betrekking tot retourneren en ruilen:

Je kunt de artikelen binnen 30 dagen na ontvangst van jouw bestelling kosteloos retourneren. Gebruik hiervoor het retourformulier dat je hebt ontvangen bij je bestelling. Je kunt het pakketje afgeven bij een DHL punt.

Indien de DHL retoursticker bij jouw bestelling ontbreekt kan je het pakketje via PostNL gratis retourneren via:

Jeans Centre Webshop
Antwoordnummer 70
2950 VB Alblasserdam

Als je in het buitenland woont kun je dit retoursturen naar onderstaand adres. De kosten zijn dan voor eigen rekening.

Jeans Centre webshop
t.a.v. retouren afdeling
Van Hennaertweg 6
2952 CA Alblasserdam

Je hebt na herroeping nog eens 14 dagen de tijd om de producten terug te sturen.

Ook kun je jouw artikelen binnen 30 dagen na ontvangst terugbrengen in alle Jeans Centre Stores. Neem dan ook de aankoopbon mee naar de betreffende Jeans Centre Store. De Store kan het artikel retour sturen naar de webshop en het bedrag wordt terug gestort op je rekening.

Bij je bestelling zit ook een ruilformulier bijgevoegd. Dit ruilformulier dient volledig ingevuld te worden.

Mocht het zo zijn dat het artikel dat je wilt ontvangen goedkoper is dan zullen wij dit verschil terug storten op je rekeningnummer. Wanneer het artikel dat je wilt ontvangen duurder is dan het bestelde (en dus betaalde) items dan nemen we contact met je op. Download deze dan hier.

Ruilen gaat ook erg gemakkelijk in de Stores. Breng de aankoopbon en het te ruilen item mee naar de Store. Indien het artikel in de Store op voorraad is loop je meteen de deur uit met het nieuwe kledingstuk van jouw keuze. Een eventuele terugbetaling of bijbetaling handelen we bij de kassa direct af. Ook voor ruilen in de Store geldt de termijn van 30 dagen na ontvangst van jouw bestelling.

Ja, dit kan bij elke Jeans Centre Store binnen 30 dagen na ontvangst van jouw bestelling. Ook wanneer je een artikel in een Jeans Centre Store hebt gekocht, is het mogelijk dit artikel binnen 30 dagen bij een andere Jeans Centre Store terug te brengen. Neem ook je aankoopbon mee waarop het betreffende artikel staat vermeld. De kleding moet echter, zover redelijkerwijs mogelijk, in de originele staat en verpakking zijn. We verzoeken je de aangehechte prijskaartjes niet te verwijderen.
Het is niet mogelijk om je retour artikelen te laten ophalen.
Je hoeft ons niet op te hoogte te brengen als je een artikel retourneert naar ons. Je dient wel het retourformulier volledig in te vullen.
Ja, hiervoor gelden dezelfde retour- en ruilvoorwaarden als de niet-afgeprijsde artikelen.
Wanneer je een artikel binnen 30 dagen na ontvangst retour stuurt, dan ontvang je het bedrag van het artikel binnen 10 werkdagen retour op je bankrekeningnummer waarmee je hebt betaald. Wanneer je via creditcard hebt betaald, dan zie je de terugbetaling op je eerst volgende creditcardoverzicht. Heb je gekozen voor achteraf betalen, dan wordt het artikel van je openstaande factuur gehaald. De openstaande factuur geeft het bedrag van de gehouden artikelen weer. Mocht je alles hebben terug gestuurd, dan wordt de gehele order gesloten. Mochten er verzendkosten zijn betaald, dan worden de verzendkosten ook terugbetaald.
Vul het formulier in en mail het naar onze klantenservice. Je bent echter niet verplicht om het modelformulier te gebruiken. Het herroepingsrecht geldt ook zonder modelformulier.
Bij het retourneren van een bestelling zijn de retourkosten gelijk aan de verzendkosten die je al hebt betaald en storten we derhalve de verzendkosten niet terug.
Wanneer we jouw pakketje hebben ontvangen en verwerkt, sturen we je een mailtje en storten we het geld terug.
Ja, hiervoor gelden dezelfde retour- en ruilvoorwaarden als de niet-afgeprijsde artikelen.
Je kunt het artikel binnen 3 maanden zonder melding te maken bij de klantenservice kosteloos retour sturen naar:
 
Jeans Centre webshop
t.a.v. klantenservice
Van Hennaertweg 6
2952 CA Alblasserdam
 
of
 
terugbrengen naar een Jeans Centre store. Stuur je hem op, stuur dan ook (een kopie van) jouw aankoopbon mee en een notitie met daarop de klacht. Ga je naar een store, neem dan ook jouw aankoopbon mee waarop het artikel staat vermeld.
We verzoeken je de retourbon mee terug te sturen of mee te nemen naar de store. De kleding mag je natuurlijk thuis gewoon beoordelen/gebruiken zoals je dat ook in een winkel zou doen. De kleding moet echter, zover redelijkerwijs mogelijk, in de originele staat en verpakking zijn. We verzoeken je geen aangehechte prijskaartjes te verwijderen. Doe je meer met de producten dan het beoordelen ervan en ontstaat er daardoor schade aan het product? Dan ben je voor deze waardevermindering aansprakelijk.

Is jouw vraag niet beantwoord? Stel de vraag via klantenservice@jeanscentre.nl Wij doen onze uiterste best om jouw vraag binnen 1 werkdag te beantwoorden.