De jeans trends van 2022 | Jeans Centre, De jeansspecialist.

DE JEANS TRENDS VAN 2022

Een goede jeans is de musthave in elke kledingkast. Je hebt dan waarschijnlijk ook wel meer dan één jeans in je kast! Bij elke nieuwe trend moeten we even wennen, kan jij nog herinneren dat de skinny jeans werd geïntroduceerd? Hier zat jij toen waarschijnlijk absoluut niet op te wachten. En nu? Nu bezit jij vast meerdere skinny jeans en ben je hier helemaal aan gewend.

Van deze skinny jeans nemen we in 2022 nog niet helemaal afscheid, maar er komen wel veel trends bij die juist een wijdere pasvorm hebben. Of zelfs héél wijd, back to the 90s! Tijd voor wat ademruimte voor de beentjes ;).

De jeans fits hebben vooral een classic wash, dit houdt in dat de jeans voornamelijk één kleurtoon heeft. Met uitzondering van de patchwork jeans, ook een trend die we dit jaar weer veel zullen terugzien in het straatbeeld.

Wij geven graag wat meer advies over de jeans trends en fits voor dames, heren, meisjes en jongens.

DAMES EN MEISJES JEANS TRENDS 2022

Hieronder volgen de jeans trends voor dames en meisjes van 2022. We zien vooral mooie lichte kleuren en wassingen en wijde pijpen!

LICHTE KLEUR DENIM

De lichte kleuren denim zijn weer helemaal hot, en heerlijk zomers! Lila, wit en licht denim zijn de kleuren van de lente en zomer van 2022. Goed te combineren met denim blouse, een pastelkleur trui of een hippe blazer.

Small Banner
Small Banner
Small Banner
Small Banner

JEANS MET SPLIT

De jeans met split is niet meer helemaal nieuw en was ook al veel te zien in 2021. De trend zet door in 2022. Wist jij dat door de jeans met split jouw schoenen goed zichtbaar zijn? Match het dus met een gave sneaker of die boots met puntneus.

PATCHWORK JEANS

De patchwork jeans maakt ook een comeback. De broek heeft verschillende patches/lapjes denim die de jeans maken tot wat het is. Een gewaagde trend die niet voor iedereen weggelegd is. Trek jij ‘m aan om de show te stelen?

WIDE LEG JEANS

Yes, yes, yes! Zeg nou zelf, zo een wijde broek zit toch net als een joggingsbroek? Ga voor een strakke top met blazer voor een nette kantoor look. Of combineer de wide leg jeans met een t-shirt met print en een leer jasje voor een stoere look.

Small Banner
Small Banner
Small Banner
Small Banner

STRAIGHT FIT JEANS

De straight fit loopt niet strak tot op de enkels zoals een skinny jeans maar loopt recht uit. Kies voor een kortere lengtemaat zodat je nieuwe sandalen goed uitkomen of rol de pijp op voor een speelse look. De straight fit is gemakkelijk te combineren en geschikt voor elke gelegenheid.

Small Banner
Small Banner
Small Banner
Small Banner

MOM FIT JEANS

Een Mom fit jeans voor dames of meisjes mag niet in de garderobe ontbreken. Deze jeans heeft een wat lossere fit, hoge taille en een smallere pijp. De jeans heeft zijn naam te danken aan het feit dat veel "mommy's" deze broek graag dragen omdat het pasvorm comfortabel zit en flatterend werkt. De jeans is daardoor natuurlijk niet minder geschikt voor de "not-mommy's". Deze jeans heeft een wat stuggere, stevige structuur zodat de broek tegen een stootje kan. Lees: achter je peuter aankruipen of door een escape room met je vrienden.

Small Banner
Small Banner
Small Banner
Small Banner

FLARED FIT JEANS

In de jaren 70 was dit model jeans al een echte trend en deze trend zien wij weer helemaal terugkomen: de flared jeans voor dames. De flared spijkerbroek kom je tegenwoordig in bijna elke kledingkast van de vrouw tegen. Geen verrassing, de broek is perfect te combineren waardoor je snel verschillende stijlen creëert én laten je benen ook nog eens optisch langer lijken. Dit komt doordat de de pijpen vanaf je knie wat wijder uitlopen. Door de wat strakkere pasvorm aan de bovenkant van de jeans is dit een broek die voor ieder figuur geschikt is.

Small Banner
Small Banner
Small Banner
Small Banner

MANNEN EN JONGENS JEANS TRENDS 2022

Voor mannen en jongens zien wij dat de trend voornamelijk in de wassing zit. Hoe authentieker de wassing, des te beter. Dit kan een goede donkere denim zijn of een denim juist van een mooie lichte stof, ideaal voor een zomerse look!

Een denim zonder wassing is vaak ook wat stugge, wat rauwer. Dit komt omdat de jeans niet meermaals is gewassen om de wassing aan te brengen.

Dit authentieke komt ook terug in de fit. De regular fit jeans valt losser op het bovenbeen en heeft een rechte of taps toelopende pijp. Net zoals we bij de dames zien hoeft de jeans dus niet meer strak, strakker, strakst.

REGULAR FIT DENIM

De Regular fit jeans valt losser op het bovenbeen en heeft een rechte of taps toelopende pijp. Deze broek is geschikt voor jou als je het fijn vind dat de broek niet te aansluitend valt. Door deze fit lijkt je lichaam langer en is dus de ideale fit voor de kleinere of wat forsere man!

Small Banner
Small Banner
Small Banner
Small Banner

RELAXED FIT JEANS

De Relaxed fit jeans heeft relaxed fit en een relaxed waist. Dat houdt in dat je in deze jeans erg goed en vrij kan bewegen. De Relaxed Fit wordt ook wel 'Dad Fit' genoemd door de gelijke pasvorm.

TAPERED FIT JEANS

De tapered fit jeans valt losser op het bovenbeen en heeft een taps toelopende pijp. De tapered fit jeans valt ook losser op de heupen en bij de buik wat zorgt voor een goede draagcomfort.

Small Banner
Small Banner
Small Banner
Small Banner

SLIM FIT OF SUPER SLIM FIT JEANS

De Slim fit jeans valt aansluitend op het bovenbeen en heeft een rechte of taps toelopende pijp. De super slim fit sluit strak aan over de hele been. De jeans is super stretchy en voelt aan als een tweede huid. Hierdoor is de broek erg comfortabel en kun je vrij bewegen.

Small Banner
Small Banner
Small Banner
Small Banner
Social network icon
Social network icon
Social network icon
Social network icon
jc nieuwsbrief