Menu
WINKELMAND
0
0.-
INLOGGEN
ZOEK WINKEL

Zo onderhoud jij je jeans

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van je favoriete jeans. Om hem zo lang mogelijk mooi te houden moet je hem zo min mogelijk (het liefst helemaal niet) wassen! Goed, nu denk je vast: ja, dag! Dat kan toch niet. In dit artikel geven we je handige tips en tricks om je jeans lang mooi te houden.

Jeans wel of niet wassen?

Van wassen slijt je jeans en zal de kleur steeds valer worden. Dit klinkt natuurlijk heel vies, maar dat is het niet. Onderzoek wijst uit dat er op een jeans die een jaar niet is gewassen, net zoveel bacteriën zitten als op een jeans die je pas gedragen hebt. Het schijnt dat de bacteriën zich niet aan de denimstof kunnen hechten. Ruikt je jeans na een tijd niet wassen niet zo fris meer? No problem! Vieze geurtjes kun je voorkomen door je jeans in de vriezer te leggen. Een paar uurtjes verder en alle nare geurtjes zijn verdwenen.

Wastips voor elke jeans

Gaat het je te ver om je jeans nooit meer te wassen? Je kunt ook de middenweg kiezen en je jeans alleen wassen wanneer er vlekken op zijn gekomen. Een schoon gevoel en je jeans blijft langer mooi! Gebruik onderstaande wastips, zo blijft jouw jeans het mooist.

Tip 1: Knopen en rits dicht. Zo beschadigt de jeans niet in de wasmachine.
Tip 2: Was je jeans altijd binnenstebuiten, zo kan de wassing niet beschadigen door het schuren langs de trommel.
Tip 3: Haal de jeans direct uit de wasmachine na beëindiging van het wasprogramma.
Tip 4: Hang de jeans aan de waistband op.
Tip 5: Hang de spijkerbroek niet in de zon.
Tip 6: Stop de jeans niet in de droger. Dit kan ervoor zorgen dat de spijkerbroek verkleurt en krimpt. Mocht je Jeans elastan bevatten kan dit door de droger stuk gaan waardoor je jeans niet meer aansluit en snel uitloopt.
Tip 7: Was je jeans altijd op 30 graden
Tip 8: Gebruik vloeibaar wasmiddel, hierdoor blijft de wassing mooier.

Extra Tip 1: Koud water

Heb je een jeans met coating of extra colour spray? Was dan niet warmer dan 30 graden, anders gaat het extra laagje er sneller af. Een nieuwe jeans met een mooie donkere kleur kun je voor het wassen het beste een nachtje in een emmer of wasbak met koud water en een scheut natuurazijn laten weken. Dit fixeert de kleuren, waardoor ze minder snel vervagen of afgeven. Dit proces kun je later zo nu en dan herhalen om het effect te behouden.

Extra Tip 2: DFNS Spray

De DFNS Apparel Launder zorgt ervoor dat jouw kleding fris blijft. Wanneer je onderweg bent is het cruciaal om fris te blijven. Deze spray is op waterbasis en brengt je kledingstukken terug in zijn vorm, ontkreukt en zorgt ervoor dat je weer fris voor de dag komt. Het is vrij van fluorkoolwaterstoffen waardoor het veiliger is voor jou, je kledingstukken en de planeet.


OVER JEANS CENTRE