Logo
Refujeans Jeans Centre x Leger des heils | inzameling voor vluchtelingen

REFUJEANS; INZAMELINGSACTIE VOOR VLUCHTELINGEN


Op 20 juni, Wereldvluchtelingendag, starten we opnieuw met REFUJEANS! Als partner van het Leger des Heils zamelen we met dit project zoveel mogelijk oude jeans in voor vluchtelingen en anderen in nood. Men kan dan een oude jeans doneren in een van de groene inzamel boxen bij alle Jeans Centre stores. De boxen zullen in de winkel staan vanaf maandag 20 juni tot en met 30 september 2022.

Waar veel kledingstukken vaak een korte periode meegaan, zijn jeans tijdloos en ze hebben een hoge slijtvastheid. Dit maakt het een waardevolle donatie, waarmee anderen worden geholpen aan een onmisbare jeans en het item een nieuw leven krijgt.

Bij Jeans Centre staat vriendschap en elkaar helpen hoog in het vaandel. Deze filosofie wil Jeans Centre graag uitdragen en behalve klanten, ook mensen in nood helpen. Met dit project zet Jeans Centre zich in voor de maatschappij. Het welzijn van naasten en de zorg voor het milieu zijn de belangrijkste drijfveren van het werk van Leger des Heils. Wij zijn trots op deze samenwerking!

Om anderen te motiveren om hieraan mee te doen, ontvangen degenen die hun oude jeans inleveren een kortingsvoucher voor de aankoop van een nieuwe jeans. Hiermee ontvangt men 10% korting op een volgende jeans*.

Nieuwsgierig wat het Leger des Heils nog meer doet? Lees dan hier meer informatie over het Retail Revolutie programma.

Single Banner Image Mobile

In 2017 heeft Jeans Centre de inzamelingsactie RefuJeans in samenwerking met het Leger Des Heils voor het eerst uitgevoerd. Het doel? Zoveel mogelijk tweedehands jeans inzamelen voor de vluchtelingen in Nederland. Dit leverde in 2017 5.700 jeans op voor vluchtelingen. Anno 2022 willen wij dit overtreffen!

Het Leger Des Heils geeft aan dat er structureel een tekort is aan ingezamelde spijkerbroeken. “Jeans zijn slijtvast en populair, we merken dat er altijd vraag naar is. Zeker bij mensen met weinig geld, zoals vluchtelingen. Het aanbod, zeker van mannenjeans, is klein want veel mannen dragen hun broek tot aan het klussen toe, waardoor deze uiteindelijk niet meer herdragen kan worden door onze doelgroep.”, aldus manager Comminicatie & Public Affairs van ReShare, de afdeling van het Leger Des Heils die de textielinzameling doet.

Jeans Centre: “Wij toepen alle bewonders in en rondom onze stores om door de kledingkast te gaan en de spijkerbroeken die niet meer gedragen worden bij ons te brengen. Wij zullen alles centraal verzamelen en zorgen dat ze bij mensen terecht komen die dit keihard nodig hebben!”.

Social network icon
Social network icon
Social network icon
Social network icon
jc nieuwsbrief

OVER JEANS CENTRE


Footer logoFooter logoFooter logoFooter logoFooter logoFooter logoFooter logoFooter logo