Skip to content Skip to navigation

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

MVO Logo

Bij Jeans Centre willen we er zeker van zijn dat we jou een eerlijk product kunnen leveren. Daarom doen wij met onze leveranciers op een duurzame manier zaken. Wij streven ernaar om jou goede, duurzame producten te leveren, die op een veilige manier zijn geproduceerd, zowel voor mens als milieu.

Jeans Centre is daarom aangesloten bij het Business Social Compliance Initiative, oftewel; BSCI. Het BSCI houdt zich bezig met het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in de productieketen van al haar leden. Voor Jeans Centre betekent dit concreet dat we de BSCI gedragscode geïmplementeerd hebben in onze keten. Deze gedragscode is gebaseerd op de volgende internationale richtlijnen:

Conventies van de International Labor Organization (ILO)
VN - Universele verklaring voor de Rechten van de Mens door de Verenigde Naties
VN - Verklaring van de Rechten van het kind
Het Vedrag inzake de uitbanning van alle vormen van discriminatie tegen vrouwen (CEDAW)
VN - Global compact
OESO - richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen

Voor meer informatie over de kernactiviteiten van de BSCI Kun je kijken op: http://www.bsci-nl.org/

ALZHEIMER SOCKS

Refujeans

Eén op de vijf Nederlanders krijgt te maken met alzheimer of een andere vorm van dementie. Jeans Centre vindt het belangrijk deze ziekte bespreekbaar maken. Daarom verkopen we sinds 21 september Alzheimer Socks. Twee verschillende sokken die de verwarring, waarmee alzheimerpatiënten dagelijks te maken mee hebben, symboliseren. Met de aankoop van een paar Alzheimer Socks steun je het alzheimeronderzoek van het VUmc Alzeimercentrum. De Alzheimer Socks zijn zowel in de winkel als online te koop.

Refujeans

Refujeans

Bij Jeans Centre vinden wij het belangrijk om elkaar te helpen. Wij willen ons inzetten voor anderen en iets terugdoen voor de maatschappij. Daarom organiseerden wij van 20 juni t/m 31 augustus een inzamelingsactie. Klik hier en lees meer...

JC Selected Basics

Jeans Centre is begaan met het milieu en haar medemens. Wij weten als geen ander dat het maken van duurzame keuzes best lastig kan zijn. Om je dit zo makkelijk mogelijk maken, hebben wij een duurzamere basics lijn voor dames gelanceerd: JC Selected Basics.

De JC Selected Basics lijn bestaat uit basics, gemaakt van een organic cotton blend. De organic cotton blend bestaat uit biologisch katoen (organic cotton). Dit katoen wordt duurzaam geteeld in India en China Tijdens het verbouwen en oogsten worden er geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dit is beter voor de gezondheid van de plantagewerkers. Ook is dit minder schadelijk voor het milieu. De grond waarop het organic cotton geteeld wordt is hierdoor vitaler en minder uitgeput. Tevens wordt er tijdens de productie minder water gebruikt, omdat de bodembedekking ervoor zorgt dat er minder water verdampt. Biologisch katoen is dus op verschillende vlakken duurzamer!

Het organic cotton uit de JC Selected Basics lijn heeft het Global Organic Textile Standard (GOTS)-keurmerk. Dit betekent dat het katoen volgens strikte standaarden gekweekt en gecontroleerd is. Daarnaast heeft het organic cotton het Fairtrade keurmerk. Dit betekent dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun katoen. Als je voor een kledingstuk uit de JC Selected Basics kiest, kies je voor een duurzamer kledingstuk. Alle duurzame basics hebben dezelfde prijs als vergelijkbare artikelen. Hierdoor is het makkelijker om voor basics van organic cotton te gaan. Er goed uitzien was nog nooit zo verantwoord!

Helft opbrengst van plastic tassen doneren wij aan een goed doel

Wereld Natuur Fonds Logo

Sinds 1 januari 2016 is het wettelijk verplicht om geld te vragen voor plastic tassen. Uit zowel service oogpunt, als voor het milieu, werken wij in onze winkels naast plastic tassen daarom ook met papieren tassen. Om een extra bijdrage te doen aan het milieu, storten wij de helft van onze opbrengst van plastic tassen aan een goed doel. Het goede doel waar wij onze donatie aan doen in het Wereld Natuur Fonds, dit doel is gekozen door leden van ons klantenpanel.