GRATIS VERZENDING ALS JC FRIENDGRATIS RETOUR BINNEN 30 DAGENLevering 1 - 3 werkdagen
Menu
0.-
0
INLOGGEN
ZOEK WINKEL
Home

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN (MVO) 

We vinden het belangrijk dat de producten die we verkopen op een verantwoorde manier zijn geproduceerd. Hierbij werken we samen met de verschillende partijen binnen de keten en streven we ernaar continue verbeteringen door te voeren.

Jeans Centre is onderdeel van JOG Group, waartoe ook het GARCIA fashion brand hoort. Bij Jeans Centre verkopen we kleding van GARCIA en onze eigen merken (Chief, Pilot, Tripper, Image, Yezz, Rockford Mills) die we binnen JOG Group ontwerpen en laten produceren, en kleding van andere merken. Voor de producten die we binnen JOG Group ontwerpen en laten produceren is ons MVO-beleid van toepassing. Dit beleid omvat standaarden die we van onze leveranciers verwachten en doelstellingen op het gebied van mensen, milieu en veiligheid.

Je kunt contact opnemen met de betreffende merken, indien je meer informatie wil over de andere merken die Jeans Centre verkoopt.

LEVERANCIERS
Kleding die we verkopen wordt geproduceerd door fabrikanten in China, Tunesië, Turkije, Bangladesh, India, en Cambodia. We hebben een Code of Conduct opgesteld met standaarden op het gebied van milieu, mensen, productveiligheid en dierenwelzijn en we vragen al onze leveranciers om te werken volgens deze standaarden.

BSCI
JOG is aangesloten bij het Business Social Compliance Initiative, oftewel BSCI. We volgen de BSCI standaarden op het gebied van mensen- en arbeidsrechten. Dit betekent onder andere dat we kinderarbeid of gedwongen arbeid bij onze producenten niet acceptabel vinden. Verder verwachten dat fabrikanten zich houden aan standaarden op de volgende thema’s:Vrijheid van vereniging en collectieve onderhandelingEerlijk loonEen gezonde en veilige werkomgevingSpeciale bescherming voor jonge arbeidskrachtenGeen dwangarbeidEthische bedrijfsvoeringGeen discriminatieFatsoenlijke werkurenGeen kinderarbeidEerlijke arbeidscontractenBescherming van het milieuVia BSCI worden workshops en (online) trainingen aangeboden om betrokken partijen meer kennis te geven over de verschillende thema’s.

CONTROLE
We bezoeken onze leveranciers en fabrieken regelmatig en laten audits uitvoeren om te controleren of onze standaarden worden nageleefd.Als er tijdens een audit overtredingen of issues worden vastgesteld, proberen we eerst om samen met de fabriek verbeteringen door te voeren. Bij zeer ernstige schendingen of als duidelijk wordt dat de fabriek geen vooruitgang wil of kan maken, kunnen we besluiten om onze relatie te beëindigen.Klik hier als je meer wilt weten over BSCI.

DIERENWELZIJN
In onze collecties maken we geen gebruik van bont, angora, dons of exotische dierenhuiden.

VEILIGHEID
In ons leveranciershandboek hebben we uiteengezet aan welke veiligheidsvoorschriften onze producten moeten voldoen. We willen namelijk dat de producten die we verkopen niet schadelijk zijn voor de gezondheid, of bijvoorbeeld tot gevaarlijke situatie kunnen leiden voor kinderen. Op onze ‘Restricted Substances List’ staat welke chemicaliën niet gebruikt mogen worden in onze producten. Deze lijst is opgesteld op basis van alle bestaande (verwachte) wetgeving en we voeren controles uit om na te gaan of producten inderdaad veilig zijn.

Wat doen we nog meer...

JC SELECTED BASICS
Wij weten als geen ander dat het maken van duurzame keuzes best lastig kan zijn. Om je dit zo makkelijk mogelijk maken, hebben wij een duurzamere basics lijn voor dames gelanceerd: JC Selected Basics.De JC Selected Basics lijn bestaat uit basics, gemaakt van een organic cotton blend. De organic cotton blend bestaat uit biologisch katoen (organic cotton). Dit katoen wordt duurzaam geteeld in India en China. Tijdens het verbouwen en oogsten worden er geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dit is beter voor de gezondheid van de plantagewerkers. Ook is dit minder schadelijk voor het milieu. De grond waarop het organic cotton geteeld wordt is hierdoor vitaler en minder uitgeput. Tevens wordt er tijdens de productie minder water gebruikt, omdat de bodembedekking ervoor zorgt dat er minder water verdampt. Biologisch katoen is dus op verschillende vlakken duurzamer!Als je voor een kledingstuk uit de JC Selected Basics kiest, kies je voor een duurzamer kledingstuk. Alle duurzame basics hebben dezelfde prijs als vergelijkbare artikelen. Hierdoor is het makkelijker om voor basics van organic cotton te gaan. Er goed uitzien was nog nooit zo verantwoord!

DE GOEDE KERSTTRUI
Heb je het over een goededoelenorganisatie die helemaal in het teken staat van het blij maken van (ongeneeslijk)zieke kinderen, dan heb je het over Make-A-Wish! Make-A-Wish gelooft in het motto: "Als een kind kan geloven dat zijn wens uitkomt, dan kan hij ook geloven dat hij beter wordt". Wij als Jeans Centre omarmen deze gedachte en dragen hier graag ons steentje aan bij. Hoe we dat doen? Met de ontwikkeling van de ‘goede kersttrui’. Bij elke verkoop van de goede kersttrui gaat de helft naar Make-A-Wish. Hierdoor maakt de klant van Jeans Centre het voor nóg meer kinderen mogelijk om hun wensen uit te laten komen. En daar worden wij als Jeans Centre en goededoelenorganisatie Make-A-Wish heel erg blij van!

ALZHEIMER SOCKS
Eén op de vijf Nederlanders krijgt te maken met alzheimer of een andere vorm van dementie. Jeans Centre vindt het belangrijk deze ziekte bespreekbaar maken. Daarom verkochten we afgelopen jaren vanaf 21 september, Wereld Alzheimer Dag, Alzheimer Socks. Twee verschillende sokken die de verwarring, waarmee alzheimerpatiënten dagelijks te maken mee hebben, symboliseren. Met de aankoop van een paar Alzheimer Socks steun je het alzheimeronderzoek van het VUmc Alzeimercentrum. De Alzheimer Socks zijn zowel in de winkel als online te koop.

REFUJEANS
Bij Jeans Centre vinden wij het belangrijk om elkaar te helpen. Wij willen ons inzetten voor anderen en iets terugdoen voor de maatschappij. Daarom organiseerden wij in 2017 een inzamelingsactie. Klik hier en lees meer...

HELFT OPBRENGST VAN PLASTIC TASSEN DONEREN WIJ AAN EEN GOED DOEL
Sinds 1 januari 2016 is het wettelijk verplicht om geld te vragen voor plastic tassen. Uit zowel service oogpunt, als voor het milieu, werken wij in onze winkels naast plastic tassen daarom ook met papieren tassen. Om een extra bijdrage te doen aan het milieu, storten wij de helft van onze opbrengst van plastic tassen aan een goed doel. Het goede doel waar wij onze donatie aan doen in het Wereld Natuur Fonds, dit doel is gekozen door leden van ons klantenpanel.

ADVIES & SERVICE

Land

  • Ik woon in