Banner

Heren

Sustainable jeans Garcia

Garcia hecht veel waarde aan het verbeteren van de recycling industrie. Recyclen is een essentieel onderdeel om over te stappen op een circulaire economie. In een circulaire economie is het belangrijk om slim en economisch met producten en materialen om te gaan.

Vanuit deze gedachte heeft Garcia de zes best verkochte jeans modellen onder de loep genomen om duurzamer te maken. Dit zijn de 'Our Most Sustainable Jeans so far' geworden. Het doel is natuurlijk om dit nog verder te verduurzamen.

Elke most sustainable jeans van Garcia heeft 6 belangrijke kenmerken die de spijkerbroek duurzamer maken:

  1. Recycled post-consumer cotton. Dit houdt in dat katoen is gebruikt wat is weggegooid door de consument. Denk aan oude handdoeken of oude kleding.
  2. Organic cotton. Organisch katoen wordt verbouwd zonder het gebruik van chemicaliën en bestrijdingsmiddelen. Hierdoor heeft het minder impact op de natuur. Ook wordt er minder water gebruikt omdat de organisch katoenplanten vruchtbaardere aarde hebben die het water beter verspreid en gebruikt.
  3. Sustainable wash. Voor een duurzame wassing op de jeans wordt minder water, energie, en chemicaliën gebruikt en heeft daardoor een kleinere impact dan andere wassingen. De impact van de wassing is getest door het scoringsysteem Environmental Impact measurement (EIM).
  4. Recycled polyester. Recylced polyester is voornamelijk gemaakt van gerecyclede plastic PET flesjes.
  5. Embroided rivet. De metalen drukknoopjes die je vaak ziet op een jeans zijn vervangen door geborduurde rondjes die er uitzien als de metalen drukknoop.
  6. Laser back patch. Op bijna elke jeans vind je een (leren) label aan de achterkant met hierop een merknaam. Dit is bij deze jeans vervangen door een laser gravure van het merk om zo te besparen op extra materialen.

Pay with your jeans

Tijdens de actie periode van 28 februari tot en met 18 maart kan je in elke Garcia en Jeans Centre winkel betalen met jouw oude jeans. Neem je oude spijkerbroek mee naar de winkel en krijgt €10,- korting op een sustainable jeans van Garcia.

Wij zorgen dan dat jouw oude spijkerbroek recycled wordt.

Sustainable heren jeans Garcia

Er zijn tot nu toe drie Garcia sustainable jeans voor heren. Dit zijn de modellen Savio Slim in een dark used wassing en in een medium used wassing. En het model Savio Slim in een rinsed wassing.

Naast de jeans bevat de collectie voor heren ook een aantal goede basic shirts en truien gemaakt van organisch katoen.

Koop jouw nieuwe sustainable jeans bij Jeans Centre

Bij Jeans Centre vind je een veel verschillende jeans voor het hele gezien. Kies jij voor een sustainable jeans van Garcia? Naast de sustainable jeans heeft Jeans Centre ook andere merken met kleding van organic cotton of andere duurzame kenmerken. Wil je meer lezen over hoe Jeans Centre verantwoord onderneemt? Lees dan hier verder. Shop jouw favoriete kleding makkelijk online of kom langs in een van onze winkels waar we graag voor je klaar staan om je te helpen!

Social network icon
Social network icon
Social network icon
Social network icon
jc nieuwsbrief