Vind je perfecte jeans

Welkom bij onze keuzehulp voor het vinden van de perfecte jeans!
We begrijpen dat het zoeken naar de juiste spijkerbroek soms een uitdaging kan zijn.

Laat ons je helpen en ontdek de perfecte jeans die bij jou past.

Welke jeans past bij mij?

Elke vrouw heeft een ander figuur en een andere kledingstijl. Vaak passen wij onbewust ons kledingstijl aan op wat goed staat, en dus op ons figuur. Niet helemaal zeker wat jouw figuur is of wat daar goed bij staat? Lees dan eerst meer over jouw lichaamstype en de kledingadviezen.

Wij geven graag tips over welke jeans fit en welke wassing er perfect bij jouw figuur passen. Vrouwelijke vormen hebben we allemaal, omarm ze en show ze!

Met deze jeanstips en ons kledingadvies hoeft de kleding niet meer met kaartjes eraan in jouw kast te blijven hangen.

Het appelfiguur

Allereerst; Wat is een appelfiguur? Heb jij een voller bovenlijf, dunnere benen en weinig taille? Dan heb jij een appelfiguur! Laat jouw lichaam nóg mooier uitkomen door je benen te accentueren en een taille te creëren.

Dé perfecte jeans voor appelfiguur

Je benen accentueer je door een opvallende broek met een leuke print of in een gave kleur te dragen. Bij het kiezen voor de juiste jeans kan je het beste een jeans kiezen met een lichte wassing zodat jouw benen goed opvallen! Qua fit staat een boot cut of straight fit jou goed. Een mooie flared staat jou ook goed, maar let er dan wel op dat deze flared fit goed aansluit op de bovenbeen en pas onder de knie uitloopt. Niet te verwarren met een wide fit jeans dus!

Zorg dat de high waist jeans mooi aansluit op jouw heupen/taille maar dat er geen extra aandacht naartoe wordt getrokken. Dit kan een buikje juist meer laten opvallen.

Het peerfiguur

Wat is een peerfiguur? Heb jij een smal bovenlichaam en volle heupen en billen? Dan heb jij een peerfiguur! Bij dit figuurtype kan je kiezen waar jij de nadruk op legt, wil jij jouw volle heupen en billen graag benadrukken of leg je de nadruk liever op jouw bovenlichaam zodat je er gebalanceerd uitziet?

Dé perfecte jeans voor peerfiguur

Om die mooie volle billen en heupen te showen kies je een nauwsluitende broek zoals een skinny of slim fit. Je curves komen goed uit! Hou je bovenkleding rustig als je de nadruk wilt leggen op je onderlichaam. Kies voor een lichte wassing. Of ga voor details in je jeans zoals scheuren, verfspetters, bleekvlekken, patchwork jeans et cetera.

Wil jij de nadruk van je billen heupen wegnemen en er meer gebalanceerd uitzien? Kies dan voor een straigt fit jeans, flared fit of een bootcut zodat je benen langer lijken. Ga voor een donkere en egale jeans wassing en lichte kleuren of printje voor je bovenlichaam.

Zandloperfiguur

Wat is een zandloperfiguur? Heb jij mooie rondingen en een slanke taille? Dan heb jij een zandloperfiguur! Vrouwen met een zandloperfiguur kunnen qua kleding veel hebben omdat het lichaam van nature in balans is.

Dé perfecte jeans voor zandloperfiguur

Je kan met dit lichaamstype zelf kiezen waar je accenten op legt, zo kan je bijvoorbeeld je lichaam nóg beter uit laten komen door je slanke taille te accentueren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een riem om je taille te dragen. Met een high waist skinny jeans laat jij jouw zandloperfiguur het best tot zijn recht komen. De kleur of wassing van de jeans maakt voor jouw figuur niet uit, je kan kiezen voor een lichte of donkere wassing.

Let wel op met teveel accenten op je heupen, of dus heupbroeken met een riem. Dit kan extra aandacht naar jouw heupen trekken waardoor het uit balans oogt.

Het rechthoek figuur

Wat is een rechthoek figuur? Heb jij een gelijke omvang van je schouders, taille en heupen maar relatief weinig taille? Dan heb jij een recht figuur! Met een recht figuur kun je qua kleding vele kanten op! Een recht figuur laat je nog beter uitkomen door vrouwelijke rondingen en een taille te creëren. Kies bijvoorbeeld voor getailleerde tops om jouw taille extra te accentueren.

Dé perfecte jeans voor een recht figuur

Met een recht figuur kom jij goed weg deze jeans: boyfriend fit, mom fit, straight fit. Sla de onderkant een keer om of kies voor een cropped model om wat volume aan je benen te geven. Dit kan je ook creëren door een lichte wassing, bleekvlekken of gaten in de jeans.

Daarentegen staat een donkere wassing jouw figuur ook erg goed!

Omgekeerd driehoek figuur

Wanneer heb je een omgekeerd driehoek figuur? We noemen dit ook wel een omgekeerd peerfiguur. Als omgekeerde peer heb jij een getraind/atletisch lichaam. Je bent slank of zelfs gespierd, hebt rechte heupen maar brede schouders. Vrouwelijk maar stoer staat jou goed.  

Dé perfecte jeans voor een omgekeerd peerfiguur

Probeer met dit figuurtype de focus op je mooie lange benen te leggen. Ga voor een lage jeans met een opvallende wassing of details. Een lichte wassing valt goed op, combineer dit met donkere bovenkleding. Wil je juist een donkere jeans? Kies dan lichtere bovenkleding voor het contrast. Een lage jeans zorgt voor een optisch langer bovenlichaam wat jouw figuur goed in balans houdt. Een skinny jeans, slim fit of boyfriend jeans staat jou goed!

Het aardbei figuur

Wat is een aardbei figuur? Heb jij een mooie volle boezem, volle schouders en slanke benen? Dan heb jij een aardbei figuur! Het figuurtype aardbei wordt ook wel hart-figuur genoemd.

Jouw bovenlichaam oogt groter dan je onderlichaam. Een slimme truc is dan om juist de aandacht naar de benen te trekken zodat je lichaam in balans oogt. Hoe trek je die aandacht naar je benen? Door een broek in een opvallende kleur, een all-over printje of natuurlijk de juiste fit jeans met de juiste wassing.

Dé perfecte jeans voor een aardbei figuur

De straight fit, de wide fit, de flared fit of de mom fit staan jou super. Met een nauwsluitende broek, zoals een skinny, benadruk je het V figuur waardoor jouw boezem en bovenlichaam groter kan ogen.

Qua wassing raden wij voor jouw figuur een lichte wassing aan of een drukke wassing, heb je onze patchwork broek al gezien? Het contrast in deze wassingen trekt de aandacht naar jouw prachtige benen!

Hopelijk heb je met bovenstaande tips wat extra inspiratie gekregen om jouw figuur nog beter tot zijn recht te laten komen! Natuurlijk zijn dit alleen maar richtlijnen. Het belangrijkste is dat jij je lekker en comfortabel voelt in de kleding die je draagt!

Tip: Gebruik onze keuzehulp om jouw perfecte jeans fit en wassing te vinden!

Social network icon
Social network icon
Social network icon
Social network icon
jc nieuwsbrief